سفارش تبلیغ
صبا ویژن

main blog

گرانترین فلز دنیا

??

همان‌ طور که می‌ دانید فلزات گوناگونی در طبیعت یافت می‌شوند از این فلزها می‌ توان در صنایع گوناگون بهره برد. مثلاً اگر از شما بپرسند گرانترین فلز دنیا چیست؟ ممکن است پاسخ شما طلا باشد. این جواب تا حدودی درست است اما به‌ غیر از طلا، فلزات دیگری یافت می‌ شوند که حتی از طلا با ارزش تر هستند.این فلزها عبارت‌ اند از:

  1. ایندیوم: این عنصر شیمیایی سفید-نقره ای با عدد اتمی 49 است. ایندیوم نرم است و با نماد In نشان داده می شود.
  2. اسکاندیم: فلز اسکاندیم یکی از عناصر شیمیایی با ارزش دیگر است که عدد اتمی آن 21 بوده و با نماد Sc نشان داده می‌ شود.
  3. نقره: نقره نیز یکی از عناصر گرانبها در جهان شناخته‌ شده است که عدد اتمی آن 47 بوده و با نماد Ag نشان داده می‌ شود.
  4. رنیوم: یکی از نادرترین فلزات رنیوم است که در پوسته زمین یافت می‌ شود. این عنصر شیمیایی را با نماد Re شناخته می شود.
  5. اوسمیوم: اسمیوم فلز سختی با رنگ آبی مایل به سفید بوده که در گروه پلاتین جای می‌گیرد و به‌ عنوان یک عنصر کمیاب شناسایی می‌ شود.
  6. ایریدیم: این فلز به رنگ سفید-نقره‌ ای است و جزو فلزهای سخت به شمار می‌ رود درواقع به‌ عنوان دومین فلز چگال در جهان شناخته می‌ شود این فلز در برابر خوردگی از خود مقاومت بسیار بالایی نشان می‌ دهد و در پوسته زمین و همچنین شهاب‌ سنگ‌ ها یافت می شود.
  7. روتنیوم: فلز روتنیوم با عدد اتمی 44 چهارمین فلز گران‌ قیمت در جهان است و آن را با نماد Ru نشان می‌ دهند.
  8. طلا: طلا که اصلا دیگر نیاز به معرفی ندارد و همه ما می‌ دانیم که یکی از فلزات با ارزش در دنیا محسوب می‌ شود. طلا با تراکم بالا و به رنگ زرد روشن بوده و همچنین انعطاف‌ پذیر است.
  9. پالادیوم: پالادیوم با عدد اتمی 46 یکی از فلزات گران دنیا بوده و آن را با نماد Pd نشان می‌ دهند.
  10. رودیم: به‌ جرات می‌ توان گفت گرانترین فلز دنیا رودیم است.??فلز کمیاب رودیوم

هدف از ارائه این مقاله نیز معرفی گرانترین فلز در جهان است که در ادامه قصد داریم این فلز را بیشتر معرفی کنیم.

معرفی رودیم گرانترین فلز دنیا

فلز رودیم (Radium) به عنوان گرانترین فلز دنیا شناخته‌ شده که بسیار کمیاب و ارزشمند است. این فلز به رنگ سفید درخشان می باشد و از آنجایی‌ که بسیار کمیاب است در هر تن از پوسته زمین فقط حدود یک‌ هزار گرم از آن موجود است.

یکی از ویژگی‌ های بارز این فلز مقاومت بالای آن در برابر خوردگی می‌ باشد و از فلز رودیم به‌ عنوان سوخت هسته‌ ای نیز استفاده می‌ کنند.

بیست و هشت گرم از فلز رودیم برابر با 4200 دلار است. در واقع هر یک گرم رودیم 150 دلار مورد معامله قرار می گیرد.

تاریخچه فلز رودیم

گرانترین فلز دنیا یا همان رودیوم در سال 1895 توسط افرادی به نام ماری کوری و پیر کوری کشف شد. ابتدا ماری کوری تکه‌ ای از فلز اورانیوم را در کاغذ سفیدی قرار داد و پس‌ از آن بر روی یک نگاتیو، فیلم نور ندیده ای گذاشت و فردای آن روز مشاهده کرد که نگاتیو سیاه شده و انگار که نور دیده‌ است.

با توجه به نتیجه‌ ای که مشاهده کرده بود دریافت که پرتوهایی از اورانیم خارج‌ شده و موجب سیاه شدن نگاتیو شده‌ اند. به‌ همین خاطر برای تکمیل کار خود این آزمایش را با سنگ پیچبلند انجام داد و فردای آن روز مشاهده کرد که نگاتیو با شدت بیشتری سیاه شده‌ است.

در نتیجه وی دریافت که یک عنصر بسیار رادیواکتیوتر از اورانیوم در دسترس است که پس‌ از جستجوی فراوان رودیوم را کشف و معرفی کرد و بعد از مدتی این فلز به‌ عنوان عنصری رسمی شناخته شد.

چیزی که اهمیت دارد این است که پرتوهای رودیم می‌ توانند بافت‌ های زنده را به‌ شدت تخریب کند که این کشف مهم کوری ها به شمار می‌درود و در سال‌ های آینده با پیشرفت تکنولوژی پزشکان به این نتیجه رسیدند که با کمک رادیوم می‌ توان بافت‌ های بدخیم و همچنین غده‌ هایی که باعث ایجاد سرطان و یا بیماری‌ های پوستی و غدد ترشحی می‌ شوند را از بین برد.

کاربرد فلز رودیم

از هر 1 گرم رودیم به‌ صورت روزانه مقداری معادل با 0?0001 میلی‌ گرم گاز رادون ساطع می‌ شود که می‌ تواند در درمان سرطان‌ ها تاثیر بسزایی داشته باشد.

در گذشته رودیم به شکل شب نما در ساعت استفاده می‌ شد اما امروزه به‌ خاطر تأثیرات منفی رادیواکتیوی آن دیگر برای این کار از آن استفاده نمی شود.

از این فلز گران‌ قیمت نیز در مطالعات فیزیک به‌ عنوان یک منبع نوترونی با انرژی زیاد استفاده می‌ شود. در واقع باید گفت که رودیم در منابع نوترونی به‌ صورت ترکیبی استفاده‌ شده و از بزرگترین عناصر به شمار می‌ رود.

??

رودیوم

ساختار فیزیکی و اتمی رودیم

این فلز با ارزش جزو فلزهای قلیایی خاکی بوده و بسیار سنگین می‌ باشد. رودیم از نظر شیمیایی بسیار مشابه فلز باریوم است و همچنین بسیار رادیواکتیو می‌ باشد.

جالب است بدانید که رودیم قادر است دمای بالاتر از دمای محیط را در خود حفظ کند و همچنین از نظر تشعشعات گاما، آلفا و بتا بسیار مورد توجه قرار گرفته‌ است. جالب است بدانید که این فلز در آب تجزیه می‌ شود و ترکیب هیدروکسید رودیم که فراتر از باریوم است را می‌ سازد.

لازم به ذکر است که این فلز سمی بوده و به‌ شدت رادیواکتیوی می‌ باشد و محصول تجزیه‌ شده آن برای شش بسیار خطرناک و حتی کشنده است. همچنین به‌ علت آن که با کلسیم در ارتباط است می‌ تواند صدمات جبران‌ ناپذیری را برای استخوان به وجود آورد.

در آخر

هدف از ارائه این مقاله معرفی گرانترین فلز دنیا یا همان رودیم بود. چنانچه در این زمینه نیاز به کسب اطلاعات بیشتر دارید می‌ توانید با کارشناسان مجموعه استیل برتر پارس در ارتباط باشید و یا اگر نظری در این‌ مورد دارید با ما به اشتراک بگذارید.